Банкеръ Daily

Новини

Общо 43% от потребителите на общинския профил във facebook са на възраст от 26 до 35 години

Между 26 и 35 г. е възрастта на 43% от потребителите на профила на община Видин в социалната мрежа facebook. Това показа електронно допитване до ползвателите на профила и официалната страница на общината, съобщиха от пресцентъра й. Следващият сравнително висок дял – близо 30% е съставен от най-младото поколение - между 18 и 25 години. Те пък са най-активната част в раздел одобрение и коментари. Други 11% от хората, ползващи профила на общината във facebook, са от 46 до 55-годишна възраст. С процент по-малко е следващата възрастова група 36-45 години. Малко след тях, с около 8% се нареждат и гражданите на над 55-годишна възраст, ползващи интернет комуникацията с общината.
Анкетата бе проведена с цел извършване на по-подробен анализ на фокус групите в обществото. Проучванията на нашия пресцентър в следващите седмици ще се насочат към предпочитанията на нашите потребители относно вариантите за информация.
Автоматичната система за отчитане пък показа, че след България, профилът на Община Видин в социалната мрежа се използва от българи, живеещи в Испания, Италия и САЩ. Най-активни са жители на Видин, София, Монтана, Мадрид, Варна, Пловдив, Рим и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във