Банкеръ Daily

Новини

Общо 34 пътни отсечки предвижда общината за рехабилитация в края на зимата

Общо 34 пътни отсечки в Димитровград предстои да бъдат рехабилитирани непосредствено след края на отминаващата зима. Това съобщиха от пресцентъра на общината, цитирайки заместник-кметът Христо Колев с пояснението, че предстоящата офанзива е включена в тазгодишната строителна програма на Общината.
За отсрочка в рамките до месец са помолили гражданите на Димитровград от администрацията на кмета Стефан Димитров по отношение търпимостта към зейналите след последните снегове дупки по основните улици и булеварди. Причината за изчакването Христо Колев обяснява с желанието на градското ръководство да извърши цялостна рехабилитация на засегнатите зони.
Алтернативата е още сега напразно да похарчим до 100 хил. лв. за студена асфалтова смес, която е нетрайна и до пет пъти по-скъпа от конвенционалната, обяснява заместник-кметът. Той се е извинил за лошото състояние на пътната настилка и обеща веднага щом асфалтовите бази заработят, изкърпването да започне.
Паралелно с рехабилитация на пътните отсечки предстои и подмяна на немалка част от прилежащите бордюри и тротоарни плочки. Строителната офанзива ще обхване както основните улици, така и онези, които ще бъдат преасфалтирани напълно.
От общината предвиждат сериозни санкции за преминаващите през града превозни средства с животинска тяга. Целта е да се пресекат зачестяващите случаи за движение на каруци както по периферията на населеното място, така и по централните улици и булеварди. В тази връзка предстои и монтиране на нарочни забранителни табели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във