Банкеръ Daily

Новини

Общо 316 тона месо и месни продукти с изтекъл срок на годност бракуваха ветеринари от склад в Пазарджик

Общо 316 097 кг. месо, месни и рибни продукти бракуваха ветеринарни инспектори от склад на фирма „Саф Магелан” АД в Пазарджик. Това съобщиха от Министерството на земеделието.
При съвместна проверка, извършена на 3 май инспектори от Регионалната ветеринарномедицинска служба – Пазарджик и Регионалната служба за борба с организираната престъпност са установили несъответствие в срока на годност върху етикетите на продуктите и суровините и вписаната в търговските документи информация. Под възбрана са поставени още 27 палети (около 11 тона) с месо и месни продукти, чийто произход и срок на годност все още се изяснява. В склада е установено и наличие на 866 181,261 кг. годна за реализация продукция с изрядни документи.
Продукти и суровини от склада на фирма „Саф Магелан” АД в Пазарджик не са влизали в търговската мрежа и в преработвателни предприятия. Бракуваните суровини и продукти ще бъдат унищожени в екарисаж. Складът е поставен под постоянен контрол от инспектори на Държавния ветеринарно-санитарен контрол. Инспекторите са проверили и склада на фирмата в гр. София. При проверката не са били установени нарушения.
На собственика на склада – фирма “Саф Магелан” АД, ще бъде съставен акт за административно нарушение. Пълната информация по случая ще бъде предадена на органите на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във