Банкеръ Daily

Новини

ОБЩО 27 АДМИНИСТРАТИВНИ РЕЖИМА СА ПРЕМАХНАТИ ЗА ГОДИНА

Общо 27 административни режима са премахнати и облекчени за една година, сочи отчетът за изпълнението на Програмата за по-добро регулиране за периода април 2008 - април 2009 г. Идентифицирани са още 17 режима, като 13 от тях се очаква да бъдат разгледани до края на юни т. г., съобщиха от правителствената информационна служба.
Четири са основните цели за намаляване на административните пречки пред бизнеса и за подобряване на регулирането, заложени в утвърдената на 17 април м. г. Програма за по-добро регулиране до 2010 г. Те са свързани с премахване и облекчаване на административните режими; създаване и укрепване на институционалната структура за прилагането и контрола на политиката за по-добро регулиране; активизиране на диалога със заинтересованите страни; усъвършенстване на регулирането на общинско ниво и укрепване на капацитета на областно и общинско ниво за провеждане на добри регулаторни политики.
За усъвършенстване на регулирането на общинско ниво през м. г. е направен преглед на въведените административни режими. В резултат са отменени 181 общински режима.
Под ръководството на вицепремиера, отговарящ за управлението на европейските фондове, е облекчен режимът за определяне на реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.Facebook logo
Бъдете с нас и във