Банкеръ Daily

Новини

Общо 231 пожара са ликвидирани за денонощие

Общо на 273 сигнала за пожари и други инциденти са се отзовали спасителни екипи през изминалото денонощие, съобщи МВР.


Ликвидирани са общо 231 пожара и са извършени 36 спасителни дейности. Тази нощ е бил изгасен пожар в комплекса Златни пясъци. Огънят е обхванал дървени постройки и бързо се е разпространил към ресторант и два магазина, на площ около 650 кв. м. Спасени са две съседни сгради - дискотека и склад. В гасенето на пожара са участвали три автомобила на пожарната с девет огнеборци.


Ограничен е пожарът в местността Червената локва, община Вършец. Екипи на пожарната са гасили огъня през цялата нощ. Засегнати са около 60 декара сухи треви и друга ниска растителност в землищата на областите Монтана и Софийска. В гасенето на двете основни огнища са се включили пожарникари от Монтана, Берковица и Своге. Пожарът е ограничен и е предотвратено разпространението на огъня към горските масиви.


Пожарът в Сакар планина е окончателно загасен вчера към 13.20 часа Той е засегнал сухи треви, храсти и смесена гора в землищата между селата Главан, Българска поляна и Черепово, община Тополовград и община Гълъбово. При пожара са унищожени 300 дка смесена гора и 3200 дка лесонепригодни площи. Спасена е 3000 дка иглолистна гора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във