Банкеръ Daily

Новини

Общо 21 клуба ще вземат участие в турнира по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова” в Бургас

Общо 89 състезателки от общо 21 клуба по художествена гимнастика от цялата страна ще вземат участие в започващия от утре /петък/, традиционен дуржавен турнир за приз Жулиета Шишманова. В престижното двудневно състезание в спортна зала Младост ще се включи и Жулиета Канталупи - внучка на всепризнатата гимнастичка и треньорка Жулиета Шишманова. Това стана ясно днес, на пресконференция в общината.
В срещата взеха участие зам.-кметът Лорис Мануелян, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика и член на техническия комитет на международната федерация Мария Гигова, почетният президент на клуб по худ. гимнастика Черноморец - Бургас Васил Стоянов и Веселина Деведжиева - началник на общинския отдел Спорт.
Републиканският турнир по художествена гимнастика ще се проведе за трета поредна година само за девойки старша възраст и жени. В него ще се включат всички състезателки от националния ни отбор, за които това ще е първото сериозно състезание и проверка преди последващите турнири за световната купа и световното първенство по художествена гимнастика в Монпелие.
Турнирът ще бъде открит официално на 18 март от 16.00 часа, а главен съдия ще бъде Мария Петрова, която е председател на Комитета на съдиите. 52 са състезателките в категория Девойки старша възраст, а 37 - в категория Жени. Участие ще вземат всички настоящи и бъдещи надежди в този спорт - Силвия Митева, Биляна Проданова, Цветелина Стоянова, Мария Матева, Сара Стойкова и Моника Минчева.
Бургаските любители на този грациозен спорт могат да стискат палци на състезателките Жанина Кашлиева и Ева Балева от СКХГ Черноморец - Бургас и Мария Матева от клуб по художествена гимнастика Олимпия `74 - Бургас.
Организатори на турнира са Община Бургас и Спортен клуб по художествена гимнастика Черноморец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във