Банкеръ Daily

Новини

Общо 15 139 трафопоста ще бъдат проверени от екипите на ЧЕЗ

ЧЕЗ започна планова годишна профилактика на съоръженията, съобщиха от компанията. Общо 15 139 трафопоста ще бъдат проверени от екипите на ЧЕЗ Разпределение в рамките на плановата годишна профилактика на съоръженията. Резултатите от проверките се анализират и се определят необходимите видове дейности и ремонти, както и съоръженията, нуждаещи се от рехабилитация. Съоръженията за доставка на електроенергия са в непрекъснат 24-часов режим на работа и поддържането им в пълна техническа изправност е задължително условие за осигуряване на оптималния им експлоатационен режим.
Ежегодно за техническа профилактика на трафопостовете компанията влага 1 600 000 лева. От началото на годината за изграждане на нови съоръжения и рехабилитация на съществуващите са вложени над 17 милиона лева. До края на годината са планирани инвестиции в размер на общо над 71 милиона лева.
По време на профилактиката се подменят всички износени и повредени съоръжения, регулира се силовата комутационна апаратура, долива се масло в маслонапълнените съоръжения, проверяват се силовите трансформатори, ревизират се и се притягат всички контактни връзки.
При изпълнение на планови ремонти и профилактика временно се изключва електрозахранването към потребителите, тъй като се работи по тоководещите части. График на плановите прекъсвания се публикува ежеседмично в регионалните и националните ежедневници, както и на интернет страницата на компанията www.cez-rp.bg. За допълнително улеснение ЧЕЗ предлага абонамент за получаване на съобщения чрез интернет сайта на „ЧЕЗ Разпределение“ АД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във