Банкеръ Daily

Новини

Общо 13 апарата за венозни вливания на онкоболни деца са купени със средства от кампанията “Избери, за да помогнеш”

Общо 13 апарата за венозни вливания – 7 инфузомата и 6 перфузора, бяха закупени със средства от кампанията, инициирана от Райфайзенбанк Избери, за да помогнеш и вече функционират в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания. Общата сума, която бе събрана по време на кампанията възлезе на 66 500 лв., като дарението само на Райфайзенбанк и 511 нейни служители, които подкрепиха този проект, бе за над 64 000 лева.
Инфузоматите и перфурзорите са високоспециализирани технически средства за венозни вливания, които се използват за прецизно прилагане на животоспасяващи медикаменти. Те са обединени в съвременни компактни станции и позволяват да се следи приложението на няколко медикамента едновременно, включително на цитостатици и антибиотици, и други специфични разтвори. Перфузорите също са малки като обем.
Благодарение на тези съвременни медицински апарати, около 40 деца и младежи, които ежегодно се лекуват в трансплантационния център на болницата ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура.
Специализираната болница за онкохематологични заболявания е единствената болница в страната, в която се осъществява пълен обем от диагностични и лечебни мероприятия при деца и младежи до 18 години с кръвни заболявания и солидни тумори. В болницата функционира и първият в България сектор за трансплантации на костен мозък и стволови клетки.
По време на кампанията “Избери, за да помогнеш” 2009 г. бяха събрани 368 545 лв. за над 30 благотворителни проекта на 23 организации и институции, като в инициативата със своите лични дарения се включиха 2833 служители на банката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във