Банкеръ Daily

Новини

Общо 1280 броя фалшиви маркови облекла са задържани на Митнически пункт Лесово

Общо 1280 броя фалшиви маркови облекла са задържани на Митнически пункт Лесово. Иззети са спортни комплекти, детски блузи, мъжки и дамски клинове и панталони с фалшифицирани марки. Фалшивите маркови дрехи са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция ТИР с чуждестранна регистрация. По документи изпращач на превозваните стоки е турска фирма от Истанбул, а получател румънска фирма от Букурещ. Камионът е бил управляван от български гражданин с адресна регистрация в Истанбул.
Митническата проверка на Лесово е установила, че ТИР-ът не превозва недекларирани стоки, но между декларираните има 1 280 броя спортни стоки с фалшифицирани търговски марки. Те са иззети в изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения, като Митница Бургас ще сезира за случая официалните правопритежатели на съответните търговски марки.
Само за последните пет дни на граничния митнически пункт Лесово са иззети при митнически проверки общо 3 726 броя текстилни и кожени облекла с фалшифицирани световноизвестни търговски марки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във