Банкеръ Daily

Новини

ОБЩО 10 МЛН. ЛВ. ОТПУСНА КАБИНЕТЪТ ЗА РЕШАВАНЕ НА КРИЗАТА С БОКЛУКА В СОФИЯ

бщо 10 млн. лв. осигурява правителството за преодоляване на кризата в сметосъбирането и отстраняване на екологични щети на територията на Столична община, съобщиха от правителствената информационна служба.
Със средствата ще се заплати сметосъбирането и сметоизвозването до сметище Суходол, миенето и метенето на булеварди, улици, тротоари, площадки, спирки и др., товаренето и извозване на едрогабаритни отпадъци до сметище Враждебна, дезинфекцията на съдовете за битови отпадъци.
Бюджетните кредити ще се осигурят за сметка на резерва за непредвидени и неотложни разходи в частта за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по чл. 1, ал. 2, т. 4.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 г.
На оперативното си заседание министрите изслушаха доклад на председателя на Кризисния щаб Тодор Модев за предприетите през изминалата седмица действия и му възложиха още на днешното заседание на Щаба да бъдат извършени необходимите разчети за обезщетяване на ангажираните с почистването фирми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във