Банкеръ Daily

Новини

Общо 1 440 метра бракониерски мрежи и стационарни риболовни уреди иззети при проверки през почивните дни

Общо 1 440 метра бракониерски мрежи и стационарни риболовни уреди иззети при проверки през почивните дни. Съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Проверките са осъществени на язовирите „Дяково”, „Ивайловград”, “Огоста” и река Дунав, край Русе.
На язовир „Дяково”, инспектори от териториланите звена на рибната агенция в Кюстендил и Перник, съвместно със служители на РПУ Дупница са заловили двама бракониери. Конфискувана е гумената лодка на нарушителите, както и комбайни за улов на риба с обща дължина 120 метра. Съставени са административно наказателни актове.
От язовир “Ивайловград” са извадени 8 хрилни мрежи с обща дължина над 400 метра на неизвестни нарушители, за които инспекторите са съставили констативни протоколи. Хванатата в мрежите над 50 кг. риба (предимно шаран) е върната във водоема.
В района на Монтана на язовир „Огоста” са иззети 14 мрежи с обща дължина 820 метра. Съставени са констативни протоколи на неизвестни нарушители.
При проверка на река Дунав, край Русе, инспектори са конфискували два стационарни риболовни уреда с обща дължина 100 метра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във