Банкеръ Daily

Новини

Общините вземат 2.94 млн. лв. за развитие на туризма

Общините развиват туризъм и облагородяват горите с още 2.94 млн. лв. от Програма за развитие на селските райони, съобщават от Държавен фонд Земеделие.


Фондът одобри 11 предложения по мерки 313 Насърчаване на туристическите дейности и 122 Подобряване на икономическата стойност на горите от Програмата за развитие на селските райони.


Община Правец планира изграждане на туристически маршрут, съоражения, атракции и културно-историческа експозиция на средновековна църква. Други две общини ще изградят и облагородят екопътеки.


Средствата от ПРСР ще бъдат използвани и за изграждане на трасе и клуб за рафтинг в община Кресна. За целта местната власт там ще получи 318 386 лева.


Фондът ще финансира и изграждането на информационни центрове за културно-историческо наследство и ремонта на административна сграда с център за временно изложение с туристическа цел и места за отдих.


Предложенията идват от общините Ценово и Кула. Община Борино ще акцентира върху природата и поминъка в района като основа за нетрадиционен туризъм с изграждането на екострасе, пътека на здравето, дейности по колоездачна обиколка и други.


Фонд Земеделиеldquo; одобри и два проекта по мярка 122 в общините Чавдар и Тетевен, като общият размер на субсидията за тях е 557 204 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във