Банкеръ Daily

Новини

Общините Айтос и Божурище получават имоти от държавата

Общините Айтос и Божурище получиха на днешното правителствено заседание правото на собственост върху имоти от държавата.
Айтос ще използва бившето Логопедично училище – интернат „Иван Вазов” за реализирането на проект за развитие на културно-образователни и младежки дейности, атрактивни форми за работа с учениците и младежите, за обвързване на професионалното образование и обучение с пазара на труда. Сградата ще позволи в нея да се подреди музейна сбирка, както и да бъдат удовлетворени нуждите на учителите-ветерани и на местната църква за просветителски начинания.
Едноетажна сграда със застроена площ 160 кв. м получава община Божурище. Имотът ще послужи за подобряване административното обслужване на населението.
С друго решение на правителството денс в сградата на Националния млечен борд на бул. „Васил Левски” №106 в столицата ще се настанят също Българският ветеринарен съюз и Сдружение „Федерация на хлебопроизводителите и сладкарите в България”. По този начин ще се осигури ефективно използване на имота, а съсредоточаването на изброените организации в една сграда ще създаде удобство за всички юридически и физически лица при осъществяване на контактите с тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във