Банкеръ Daily

Новини

Общината на Благоевград подписа споразумение с МРРБ, с което дава 828 940 лв. за довършване на улиците в 8 квартала

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев подписа споразумение между общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), с което Благоевград влиза като трета страна по договора между МРРБ и “Агромах” ЕООД и се съгласява да предостави трансфер към бюджета на строителното ведомство от 828 940 лв. за смяна на улични настилки в квартали 25, 26, 27, 32, 33, 34, 40, 41 и 42 в града.
Споразумението става факт по предложение на благоевградския кмет до премиера Б. Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев общината да участва финансово в довършването на проекта. То бе направено с ясното разбиране за финансовите проблеми, пред които е изправена страната и невъзможността за осигуряване на средства за довършване на жизненоважен за жителите на община Благоевград проект, какъвто е асфалтирането на 9 централни улици в квартали 25 до 42, на които бе сменена изцяло водопроводната и канализационна мрежа и бе изградена газификация. На 12 октомври, месец и половина след като бе спрян проекта, кметът изпрати писма до тримата държавници с предложението си. По негово искане финансовият министър разреши да се пренасочат към довършителните работи по горепосоченият обект 828 939.75 лева от утвърдените с постановление №72 на МС от 30.03.2009 г. целеви средства за изграждане на три кръгови кръстовища. На 16 октомври министър Дянков разреши пренасочването и даде зелена светлина на предложението на кмета на Благоевград, който бе подкрепен и от министър председателя Б. Борисов.
До 20 декември ще бъде завършена реконструкцията на 9-те улици в кварталите 25, 26, 27, 32, 33, 34, 40, 41 и 42, с която бяха подменени водопроводната и канализационна мрежа и уличните настилки.
Днес приключва асфалтирането на ул. “Иван Михайлов”, ул. Владо Черноземски и кръстовищата на ул. “Сан Стефано” с ул. “Ив. Михайлов” и ул. “Вл. Черноземски” и бул. „Св. св. Кирил и Методий” и ул. „Владо Черноземски”. От утре започва поставянето на маркировките, тротоарите и бордюрите на улиците. В сряда започва поставянето на осветлението на кръстовищата и улиците.
Днес започна реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на ул. „Славянска”. Реконструкцията е част от реализиращия се проект “Реконструкция на ВиК мрежата и уличните настилки в квартали 25, 26, 27, 32, 33, 34, 40, 41 и 42 – гр. Благоевград”, възложен от МРРБ, и ще се извършва поетапно. Строително-монтажните работи стартират в участъка от ул. „Митрополит Борис” до ул. „Сан Стефано”. Входа за болницата и поликлиниката ще се осъществява откъм Пожарната.
Реконструкцията ще затрудни достъпа до домовете на живеещите в района благоевградчани, водоснабдяването ще бъде затруднено и частично спирано. За да се извършат по-бързо строително-монтажните работи и водоснабдяването да бъде възобновено максимално бързо в пълен капацитет, умоляваме гражданите да не паркират моторните си превозни средства по ул. „Славянска” както по платното, така и по тротоарите. По време на ремонтните дейности придвижването на моторни-превозни средства няма да бъде възможно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във