Банкеръ Daily

Новини

Община Видин популяризира възможностите за туризъм пред туроператори и екскурзоводи от цялата страна

Възможностите за туризъм и богатото културно-историческо наследство на Видин ще презентира общината пред представители на Асоциацията на екскурзоводите в България и туроператорски фирми от цялата страна, съобщиха от пресцентъра на общината. Големият интерес на екскурзоводи и туроператори към крайдунавския град бе причината Асоциацията да организира две посещения – на 19 и 20 март и 26 и 27 март.
Под мотото Съкровищата на Северозапада близо 90 ескурзовода и представители на туроператорски фирми ще имат възможност да опознаят Видин като туристическа дестинация и различните видове туризъм, които се предлагат в региона. Акцент в програмата им ще е разширяването на възможностите за туризъм, които предлага общината с оглед на предстоящата реализация на проектите й в тази сфера.
Гостите от цялата страна ще имат възможността да се запознаят с местната кухня и фолклора на Видинския край. Местни хотелиери и ресторантьори ще презентират местата за настаняване и хранене във Видин. Екипът на Туристическия информационен център пък ще придружава гостите при посещенията им по туристическите обекти и ще им предостави специално подготвени туристически пакети (брошури, карти и справочници на Видин).
Партньори на Община Видин при презентирането на възможностите за туризъм пред Асоциацията на екскурзоводите в България и туроператорските фирми ще бъдат Регионален исторически музей във Видин, Ансамбълът за народни песни и танци Дунав, читалища от общината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във