Банкеръ Daily

Новини

Община Стамболийски разработи програма с енергоспестяващи мерки за две болници

Община Стамболийски чрез открит конкурс по НВМОП набира оферти за въвеждане на енергоспестяващи мерки в сградите на Специализирана болниза за долекуване и продължително лечение-Стамболийски ЕООД и Медицински център І - Стамболийски ЕООД.
Поръчката включва електроспестяващи мерки по топлинно изолиране на външни стени; подмяна на прозорци с РVС профил и двоен стъклопакет и входни врати с AL профил със стъклопакет и термопанел; топлинно изолиране под и покрив и повишаване ефективността на отоплителната инсталация.
Енергоефективните мерки в сградата на двете болници са насочени към топлинно изолиране на стени; подмяна на дограма с нова РVС профил и двоен стъклопакет; подмяна на двойни врати и витрини с нови с алуминиев профил и частично термопанел; полагане на двукомпонентна полиуретанова пяна с UV защита на покривите на блокове А,Б и В-6 сантиметра. Очаква се извършените дейности да помогнат за повишаване ефективността на отоплителната инсталация-инженеринг на нова водна отоплителна инсталация в цялата сграда, разделена на две хидравлично незавсими контура, както и на ефективността на котелната инсталация.
В тръжната документация са описани и някои допълнителни дейности.
Документация за участие може да се получи до 2 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във