Банкеръ Daily

Новини

Община Шумен продаде емисията облигации по заема от 15 млн. лева

Община Шумен продаде емисията облигации по заема от 15 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на общината след брифинга на кмета Красимир Костов.
Сделката с общинските ценни книжа е реализирана в първия ден на март, като инвестиционният посредник е пласирал пълния размер на емисията и парите вече са преведени по сметката на общината. Инвестиционен посредник е Булброкърс АД – София, а банка довереник - ТБ ОББ АД – София.
На предстоящата сесия общинският съвет ще гласува предложената от администрацията програма за рехабилитацията на уличната мрежа, след което ще бъде обявена процедура за възлагане на обществена поръчка. Комисия, с участието на общински съветници, ще разгледа офертите и ще избере фирмите, които ще изпълняват ремонтите, каза кметът. Ако няма обжалване, в най-кратки срокове след определянето на фирмите изпълнителки, ще се пристъпи към асфалтиране на уличната мрежа.
Решението за поемане на общински дълг беше одобрено от местния парламент в края на месец октомври миналата година, като съветниците решиха заемът да се изплаща за срок от 11 години, с 1 година гратисен период.
Общо 12 млн. лв. от заема ще бъдат насочени за реконструкцията на улиците в града, 2.4 млн. лв. от заема ще бъдат инвестирани в изграждането на нова сграда за лъчетерапия в Комплексния онкологичен център, а 600 хил. лв. са предвидени за довършителните ремонтни работи в Дома за стари хора в Шумен, които поради закриване на Красива България бяха стопирани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във