Банкеръ Daily

Новини

ОБЩИНА ШАБЛА СЕ ВКЛЮЧИ В ДВЕ ДРУЖЕСТВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ИГРИЩА ЗА ГОЛФ

Шабла ще участие в две акционерни дружества - „Шабла Голф – Ваклино” АД и „Шабла Марина” АД. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Общинското участие и в тях представлява 35 % от капитала им и е непарична вноска. В съдружие с „Бългериън голф съсайъти” ЕООД общината ще изгражда голф игрище край село Ваклино, а с „Рост Инвест” ЕООД – яхтено пристанище. Предметът на дейност на дружествата е освен голф игрище и яхтпристан, на територията на общината да се изградят и прилежащите им необходими сгради и съоръжения. Предвижда се още подобряване на инфраструктурата на региона при стриктно спазване на изискванията за екологично равновесие и защита на съществуващата флора и фауна.
За община Шабла документите подписа кметът Красимир Кръстев, когото Общинският съвет упълномощи за това при вземане на решението за участие в АД. За голф игрището в село Ваклино и яхтеното пристанище подписите си положиха Николай Николаев, изпълнителен директор на двете дружества,
с които общината ще си партнира, Росен Димов за „Бългериън голф съсайъти” ЕООД и Росица Кирязова за „Рост Инвест” ЕООД.
На важното събитие присъстваха всички общински съветници и представителите на общината в Съвета на директорите на двете дружества. Преди подписването председателят на Общинския съвет инж. Здравко Йорданов посочи: “За да стигнем до този момент извървяхме дълъг път на преговори с бъдещите ни партньори и инвеститори. Те преминаха при пълна прозрачност и коректност от двете страни. Хората в общината искат нещата да се случват бързо, такова е и нашето желание, но трябва да се спазват всички процедури, които за съжаление са бавни и тромави. Пожелавам успех на нашите партньори и се надявам световната финансова криза да не се отрази на реализацията на инвестиционните им намерения.
След подписването и протоколната размяна на документи между акционерите инж. Здравко Йорданов им предложи да подарят писалките си на Общинския съвет, за да останат те като реликва, скрепила партньорството им, което те направиха с удоволствие.
На свой ред Николай Николаев благодари за досегашното сътрудничество и пожела успех на акционерите.
Подписаните днес документи ще бъдат внесени в съда за регистрация на акционерните дружества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във