Банкеръ Daily

Новини

Община Русе започва работа по проект Подкрепа за достоен живот

Община Русе започва работа по проект Подкрепа за достоен живот чрез предоставяне на социалната услуга Личен асистент, съобщиха от пресцентъра на общината. Приемът на документи започва в понеделник (8 ноември). За ползватели на социалната услуга могат да кандидатстват хора с трайни увреждания, нуждаещи се от постоянна грижа (в т.ч. и деца с трайни увреждания).
Всеки кандидат за потребител на услугата Личен асистент е необходимо да подаде заявление лично, чрез законния си представител или изрично упълномощено лице. След индивидуално оценяване на потребностите на кандидатите, ще бъдат връчени уведомителни писма с информация за определения им индивидуален месечен бюджет и последващите процедури.
В понеделник започва и приемът на заявления за желаещи да работят като лични асистенти. Те трябва да са лица в трудоспособна възраст, безработни, заети – наети и самонаети, както и да не са студенти или придобили право на професионална пенсия по реда и условията за ранно пенсиониране.
Проектът цели да отговори на повишеното търсене на услугата от хора, които са в невъзможност да се самообслужват и са зависими от постоянни грижи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във