Банкеръ Daily

Новини

Община Поморие със свой щанд на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо”

„Море от слънчеви емоции” е наречена презентацията на община Поморие, която ще участва със свой щанд на започващата в четвъртък международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо”. По време на изложението ще бъдат представени най-новите идеи за развитието на морския, културния балнео, СПА и еко туризма в Поморие, а с чаша вино от поморийските лозя ще бъде напомнено и за един все още недостатъчно популярен вид туризъм в България- винения.
Докато неоспоримите качества на поморийския климат за балнеология и рехабилитация са добре познати на всички, на своя щанд тази година Поморие ще наблегне на възможностите за еко туризъм в района. Благодарение на отличното сътрудничество между община Поморие и „Зелени балкани” от година на година Поморийското езеро става все по-притегателен център за туристите, изкушени от магията на природата. Именно „Магията на Поморийското езеро” се казва и новият наблюдателен център за птици, изграден в партньорство със Световната банка. В него може да бъде получена информация за всички 246 вида, които гнездят в района и с помощта на телескопи да бъдат разгледани в естествените им местообитания. С редки и защитени видове растения пък привлича любопитните другата новост в екотуризма в Поморие- Ботаническата градина, отново изградена по оперативна програма. Акцентирането върху екотуризма на тазгодишния форум не е случайно- вече 10 години Поморийското езеро е част от Рамсарското споразумение, третиращо влажните зони като международен ресурс и активно работещо за опазване на биоразнообразието в тях.
Наред с природните ресурси на Поморие, водещи хотели в района ще демонстрират широката гама от туристически услуги, с които успяват да задоволят и най-претенциозния вкус на клиентите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във