Банкеръ Daily

Новини

Община Несебър пусна образователен сайт

Ден преди началото на новата 2010/ 2011 учебна година официално заработи специализираният интернет сайт „Образование Несебър” - www.obrazovanie-nesebar.com. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Той има за цел да подпомага взаимодействието между образователните институции в община Несебър и гражданите и да информира за състоянието и дейността на общинските детски и учебни заведения, за постижения на ученици и учители. На сайта могат да се намерят всички основни нормативни документи на Министерството на образованието, младежта и науката, община Несебър и други институции, които регламентират дейността на училищата и детските градини, съобщения за програми, конкурси и състезания в общинските детски и учебни заведения, както и актуални новини. Интернет страницата дава възможност за пряка връзка с общинските училища и детски градини, които вече присъстват в мрежата. Девет от десетте детски градини и шест от деветте училища поддържат собствени сайтове – данни, които поставят община Несебър сред първите общини в България с такова мащабно присъствие на учебните и детски заведения в интернет пространството.
От отдел „Образование” съобщиха, че всички училища в община Несебър са в пълна готовност за първия учебен ден – ресурсното осигуряване с педагогически кадри е 100-процентно, а ремонтите и строителните работи са напълно приключили. В първия учебен ден официално ще бъде открит построеният през тази година физкултурен салон в ОУ „Васил Левски” в село Тънково. Впечатляващо преобразено – с два компютърни кабинета, фонетичен кабинет за чуждоезиково обучение, кабинет за ресурсно обучение на деца със специални образователни потребности и изцяло обновени кабинети и класни стаи за новата учебна година е ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Св. Влас.
Според установената от Министерството на образованието, младежта и науката практика, точно в 9.00 часа на 15 септември, с издигане на националния флаг във всички български училища започват тържествата за откриване на новата учебна година. Община Несебър ще изрази своето уважение към празника с присъствието на кмета на община Несебър Николай Димитров и членове на неговия екип на откриването на учебната година във всички общински училища. Всички първокласници ще получат подарък и специален поздравителен адрес от кмета на община Несебър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във