Банкеръ Daily

Новини

Община Бургас превърна изоставени зелени площи в зони за игра и отдих

Изоставени паркови площи, незалесени междублокови пространства и занемарени площадки бяха превърнати от Община Бургас в нови, привлекателни и благоустроени зони за отдих. Две от тях се намират в Бургас, а останалите в кварталите и съставните селища на територията на общината.


Това стана възможно след като осем проекта на общината спечелиха финансиране от бюджета на Националната кампания bdquo;За чиста околна средаrdquo;. Тя се организира от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.


Старите градинки и неподдържани зелени площи са почистени, облагородени и залесени наново. Поставени са нови пейки, кошчета, плочки и бордюри.


Почистено, озеленено и с нова беседка е пространството между блокове 107 ndash; 109 в ж.к. bdquo;Меден рудникrdquo;. Същото е направено в бургаското село Димчево, както и с района около пенсионерския клуб в град Българово. Там, освен беседката са поставени пейки, кошчета и плочки.


Пустеещо и обрасло с бурени пространство в квартал Сарафово е превърнато в чудесен и уютен парк за отдих, а занемареният парк bdquo;Химикrdquo; в Долно езерово е цялостно променен и освежен.


Старите и изпочупени съоръжения на детската площадка между бл. 56 и бл. 57 в ж.к. bdquo;Славейковrdquo; са подменени с нови, поставена е ограда и ударопоглъщаща настилка. В двора на читалището в с. Равнец е изградена съвсем нова детска площадка с люлки, пейки и кошчета, а една част от парка в м. с. Черно море е обособена в ново място за игра.


За участие в Националната кампания bdquo;За чиста околна средаrdquo; са постъпили общо 974 проектни предложения на общини и кметства от цялата страна. От тях са одобрени за финансиране едва 73 проекта, 8 от които на Община Бургас. Реализирането на всеки от класираните проекти бе на стойност до 10 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във