Банкеръ Daily

Новини

Община Бургас настоява павилионите в града да са еднакви на вид

Община Бургас настоява павилионите в града да са еднакви на вид, съобщиха от пресцентъра на общината. Търговците сами избират производителите, от които закупуват павилионите, но те трябва да са еднакви на вид. Във връзка с изявленията на търговци на дребно Община Бургас заявява следното: ”Държим павилионите в града да имат еднаква визия, добър естетически вид и да отговарят на останалите изисквания, посочени в Наредбата за обектите по чл. 56. Община Бургас няма намерение да се меси и да посочва на търговците къде и как да ги изработват. Те имат пълната свобода да се обърнат към всеки производител. Ако качеството на изработка се окаже на ниско ниво, оплакванията трябва да бъдат насочени именно към производителя.
Изискванията на Община Бургас към визията на павилионите не са се променяли през последните 2 години. Те са си едни и същи.
Община Бургас не премахва самоцелно търговски обекти по чл. 56. Ако е необходим ремонт на улица или друго обществено пространство, понякога се налага да бъде отстранено едно или няколко павилиончета. Администрацията е длъжна да се съобразява най-напред с обществения и след това с частния интерес. Община Бургас не бяга от диалог по тези въпроси. През следващата седмица зам.-кметът Красимир Стойчев и главният архитект Веселина Илиева ще приемат търговците за разговор”, се казва в изпратеното до медиите становище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във