Банкеръ Weekly

Новини

Община Банско иска ски зоната на Добринище

Община Банско ще предложи на Министерството на околната среда и водите да й даде на концесия ски зоната на Добринище и новите зони за туризъм, определени в бъдещия план за управление на Националния парк "Пирин".
Кметът на курортния град Георги Икономов се надява междуведомствената комисия, която ще направи преглед на концесията на ски зона Банско, да премахне нерешените проблеми. Той поиска комисията да излезе със становище и по предложението на общината за промяна в сегашния план за управление на парка, който забранява строителството на нова кабинкова линия и уплътняване на застрояването в зоната.

Създадената през тази седмица нова работна група трябва да направи и предложение за довършване на процедурата, която е поискало кметството в града (преди две години) за частични промени в плана за управление. Според Икономов реалистичният срок е до края на февруари, когато трябва да се получи решение и по двата въпроса.

През следващата седмица кметът на Банско ще внесе в Министерството на околната среда и водите предложение за отдаване на концесия на ски зоната над Добринище. Той смята, че е напълно реалистично и справедливо именно общината и местният туристически бизнес да са новите концесионери. Икономов не изключва и възможността това да стане чрез сдружение на хотелиерите и ресторантьорите съвместно с общината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във