Банкеръ Daily

Новини

ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ КЪМ МВР ЩЕ Е БЕЗ РЕШАВАЩ ГЛАС

Решенията на Обществения съвет към МВР няма да са определящи за решенията на правителството и на вътрешното министерство, заяви премиерът Сергей Станишев на петъчния парламентарен контрол в отговор на питането на лидера на ДСБ Иван Костов. Станишев обаче не отговори на въпроса дали ще отмени заповедта на Румен Петков за назначаването на Обществения съвет. Той потвърди отново, че това не е управленски органи и че в него е и Богомил Бонев. Вие го бяхте определили като най-успешния министър на вътрешните работи, припомни министър-председателят на Иван Костов.
Според Станишев кабинетът е предприел действия срещу организираната престъпност и корупцията по високите етажи. Сегашното правителство - отбеляза той - има политическата воля и решимост да реши сложните и натрупвани с години проблеми, но те не могат да бъдат решени за един месец. По неговите думи новата власт има специално отношение към делата, бавени с години, и ще работи активно те да влязат в съда. Предстои също да се приеме и нова програма във връзка със стратегията за противодействие на корупцията.
Още преди петъчния контрол се разбра, че депутатите няма да излязат в едноседмична ваканция, както гласуваха на заседанието си от 14 септември, а ще заседават извънредно на 20 и 21 септември.
На специален брифинг с председателите и заместник-председателите на трите управляващи политически сили Сергей Станишев обясни, че Народното събрание вече е приело 19 закона, 17 от които са част от поетите ангажименти към Европейския съюз. До края на септември трябва да бъде приет и новият НПК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във