Банкеръ Weekly

Новини

Обществена комисия ще подготви стратегия за туризма до 2020 година

Дългосрочна стратегия за развитието на туризма до 2020 година ще изработи обществена комисия от представители на туристическия бранш и на Министерството на икономиката. За това са се договорили министърът на икономиката Асен Василев и 16 представители на бранш ndash; хотелиери, ресторантьори, туроператори и инвеститори.


bdquo;Туризмът е сред най-важните сектори в българската икономика, който дори и в периода на криза бележи траен ръст и създава работни местаldquo;, подчерта Василев. Според него трябва да се използват предимствата на страната като туристическа дестинация, за да продължаваме да привличаме туристи.


Сред конкретните неотложни мерки за развитие на отрасъла е и приемането на наредбите към одобрения в последните часове на парламента Закон за туризма, който предизвика противоречиви коментари в сектора. Някои от туристическите организации дори поискаха президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху норматива.


Пред министър Василев туристическия бранш е настоял за изготвянето на нова Наредба за младежкия и детския туризъм в най-скоро време.


Създаването на медийно звено към работната група по маркетинг и реклама към Националния съвет по туризма е било договорено още на срещата в икономическото министерство. Целта на тази промяна е да бъде улеснена комуникацията между бранша и потребителите на туристически услуги. Обсъдени са и бъдещи инициативи в областта на популяризирането на СПА туризма у нас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във