Банкеръ Daily

Новини

ОБРАЗУВАХА ДОЗНАНИЕ СРЕЩУ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ ЗА ВЛАКОВИЯ ПОЖАР

Дознание срещу неизвестен извършител е образувано за пожара в пътническия влак София-Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Оттам уточниха още, че веднага след постъпване на информация за станалото произшествие на мястото на инцидента е пристигнал екип от дознатели, дежурен прокурор, представители на Службата за противопожарна и аварийна безопасност.
До настоящия момент е извършен първоначален оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели-очевидци - основно част от длъжностните лица при БДЖ, които са обслужвали влаковата композиция. Обезопасен е районът на произшествието, като днес преди обед е започнало извършването на повторен оглед с участието на представители на прокуратурата, ДОТИ, Национална следствена служба , Министерство на транспорта, както и вещи лица и специалисти-технически помощници. Предмет на огледа са както влаковата композиция, така и околната пътна инфраструктура - жп линията, надлеза и др. В хода на огледа, който приключи току-що, са иззети и приобщени към делото множество веществени доказателства, в това число и намиращите се във влака пожарогасители; изискана е документация относно техническата изправност и извършените технически прегледи на влаковата композиция.
Предстои назначаване на пожаротехническа експертиза, стоково-оценъчна експертиза; експертиза от ДОТИ за леснозапалими и взривни вещества; извършване на рентгеноструктурен анализ на проводниците; обследване на техническата годност и изправност на пожарогасителите; както и разпит на всички останали свидетели-очевидци.
От Апелативната прокуратура в Пловдив уверяват, че по делото се работи изключително интензивно, по него са ангажирани представители на различни служби и те работят в пълен синхрон.
Категорично е установено, че няма пострадали при инцидента лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във