Банкеръ Daily

Новини

ОБРАЗУВАХА 3 ДОСЪДБЕНИ ПРОИЗВОДСТВА ЗА СДЕЛКИТЕ СРЕЩУ ВОЕННИ ИМОТИ

В Софийска военно-окръжна прокуратура са образувани три досъдебни производства, след проучване и анализ на получени от Министерство на отбраната материали и извършени проверки. Досъдебните производства са: срещу началника на Военна академия Г. С. Раковски генерал - майор Евгени Манев; срещу подполковник Димитър Ватралев, зам. началник Направление „Финанси” при Главен щаб на Сухопътни войски и третото - срещу виновни длъжностни лица от Министерство на отбраната. Това става ясно от съобщение, публикувано на Интернет страницата на Прокуратурата.
При третото досъдебно производство става въпрос за настъпили щети за МО в размер на 10 милиона лева, при провеждане на процедури и отдаване на разпореждания с недвижими имоти.
Досъдебното производство срещу генерал-майор Евгени Манев е за престъпление по чл. 387, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК - във връзка с длъжностни престъпления.
Разследването се води за събиране на доказателства с оглед неизпълнение на служебни задължения и злоупотреба със служебно положение при сключване на договори с фирми за строително-монтажни работи, в резултат на което са настъпили щети за Министерство на отбраната в размер на около 130 000 лева, се посочва в съобщението на прокуратурата.
Срещу подполковник Димитър Ватралев досъдебното производство е по чл. 387, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Разследването се води за събиране на доказателства за превишаване на власт при сключване на договори за компютърни конфигурации, в резултат на което са настъпили щети за Министерство на отбраната в размер на около 35 000 лева.
Третото досъдебно производство - срещу виновни длъжностни лица от Министерство на отбраната - е за престъпление по чл. 387, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Разследването се води за събиране на доказателства за допуснати нарушения при провеждане на процедури и отдаване на разпореждания с недвижими имоти, собственост на Министерство на отбраната, в резултат на което са настъпили щети за Министерство на отбраната в размер на около 10 милиона лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във