Банкеръ Daily

Новини

ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ПРЕДСТАВЯ ПРОЕКТ ВИРТУАЛНА БЪЛГАРИЯ

В Министерството на образованието и науката утре от 11.00 ч. ще бъде представен проектът Виртуална България, съобщи от просветното ведомство.
Основна цел на проекта е популяризиране на България и нейната историческа, географска и културна самобитност чрез най-съвременни визуални форми (сферични 3D панорами), които да позволят на всеки ученик и учител да се докосне до различни кътчета на нашата родина по начин, непознат досега в публичното интернет пространство, отбелязват от МОН. Визуалната информация ще намери приложение в мултимедийните учебници по география, история и други предмети, както и в сайтовете с образователно съдържание, подкрепени от МОН.
Сред по-известните обекти в проекта са Белоградчишките скали, Казанлъшката гробница, Боянската църква, Царевец, Перперикон.
Съществен момент в проекта е, че дава възможност за почти реално присъствие на места, които по различни причини не могат да се посетят. Потребителят по един непринуден и лесен начин добива една нова представа за места, за които само е чувал, и това обогатява общата култура и усещането за национална идентичност, посочват от министерството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във