Банкеръ Daily

Новини

Образователни срещи с жителите на Димитровград организират от НАОП Джордано Бруно

Във връзка с годишнините от рождението на трима световно изявени учени, публични лекции в три поредни дни организира в Димитровград местната Народна астрономическа обсерватория и планетариум Джордано Бруно. Това съобщиха от пресцентъра на общината по информация от директорът й Димитър Кокотанеков.
Срещите с жителите и гостите на Димитровград ще се състоят в залата на Дом-музей Пеньо Пенев. Началото на серията прояви ще бъде дадено на 3 февруари от 17.30 часа. Тогава ще бъде проведена лекция за швейцарския астрофизик Фриц Цвики, приживе прекарал част от земния си път във морската ни столица – Варна.
На 10 февруари любознателните ще могат да проследят и лекцията за живота и делото на небезизвестния полски учен Николай Коперник. Поредицата образователни прояви ще завърши със среща, посветена на Галилео Галилей. Ученият-енциклопедист ще е тема в разговорите на 17 февруари.
Началният час на всяка една от срещите е 17.30 ч., уточниха от Народна астрономическа обсерватория и планетариум Джордано Бруно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във