Банкеръ Daily

Новини

Областната дирекция по безопасност на храните Ст. Загора затвори заведение по сигнал за натровени деца

Областната дирекция по безопасност на храните Стара Загора затвори заведение по сигналза хранително натравяне на деца от 8 до 11 годишна възраст от Русе, участвали във фолклорния фестивал „Орфеево изворче“.
Сигналът за постъпили 4 деца в инфекциозно отделение на многопрофилната болница в Стара Загора и 7 деца постъпили в инфекциозно отделение на многопрофилна болница в Русе, е подаден на 27 март в 20:30 часа от районната здравна инспекция. Един час по късно, със съдействието на полицията, в заведението е извършена проверка от четирима експери на Областна дирекция по безопасност на храните Стара Загора. Констатирана е лоша хигиена във всички подготвителни помещения, топла кухня, хладилни съоражения. Утановено е, че не се спазва разделното съхранение на храните в хладилните съоражения, както и температурния режим на съхранение на продуктите, указан от производителя. Изисканите от експертите на областна дирекция по безопасност на храните Стара Загора документи за вложените суровини в менюто на 25 март, когато всъщност децата са вечеряли в гостилницата, не са представени.
Връчено е разпореждане за временно спиране на обекта. Възбранени с акт за забрана и протолол за отговорно пазене са храни и суровини без идентификационна маркировка и етикети.
Децата са в добро състояние и се очаква да бъдат изписани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във