Банкеръ Daily

Новини

ОББ ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА С 15 КОНСУЛТАНТА ЗА ЕВРОФОНДОВЕТЕ

В продължение на успешното си участие в ролята на банка партньор при усвояването на средства от предприсъединителните финансови инструменти, екипът на
Обединена българска банка стартира мащабна програма за работа по проекти, финансирани и съфинансирани със средства от Европейския съюз. В тази връзка ОББ подписа рамкови споразумения с Адванст бизнес консултиг ООД , Вива асоусиътс ООД, ГархилдООД, Дикон Груп ЕООД, Европейски проектен център ООД , Европейски център за управление на проекти- България ЕООД, Екселънт консулт ООД, Екстра консултинг ООД, Кантор мениджмънт консулти ЕАД , Консулто България ЕООД, Прайм консултинг ООД, Сибола 2000 ООД, Форем консултинг- България ООД, Хиронем мениджмънт консултинг ООД, Юропроджектс пойнт ЕАД, като консултантски организации. Целта е взаимно сътрудничество и подпомагане на клиентите си в подготовката и реализацията на техните европейски проекти. С предприемането на тази допълнителна стъпка банката разширява обхвата на дейностите си по европейските програми и препоръчва използването на консултантски услуги, предоставяни от организации, с работата на които тя е запозната и които имат опит на фирмено или експертно ниво, високо качество на предоставяните услуги, добри контакти и капацитет.
Предоставяните съвместно от банката и консултантите услуги ще включват ориентиране към подходящи, финансиращи европейски програми, подготовка на проектни предложения, управление и отчитане на изпълнението на финансираните проекти, предоставяне на пакети от банкови продукти за финансиране на проекти. В тези продукти се включват и такива, за които ОББ има специални договорености с други финансови институции и отговорни административни органи.
Реализирането на конкретни ангажименти на база подписаните споразумения се очаква да доведе до създаването на допълнителни разнообразни и гъвкави финансови услуги, които от своя страна да спомогнат и за увеличаване на усвояемостта на средствата от фондовете на ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във