Банкеръ Daily

Новини

ОББ НАГРАДИ РОДНИТЕ МЕДАЛИСТИ ПО ГРЕБАНЕ ЗА 2008 Г.

Българска федерация гребане и нейният генерален спонсор Обединена българска банка (ОББ) наградиха класиралите се на призови места състезатели през 2008 г.
Вместо определените в спонсорския договор 50 000 лева за Олимпийска титла, изпълнителното ръководство на ОББ премира единствената българска шампионка от Пекин, Румяна Нейкова, със 100 000 лева.
„Взехме това решение часове след финала на Румяна, но предпочетохме, да не го разгласяваме до деня на награждаването. Отчитайки също така факта, че успехите на нашите гребци в последните години се дължат до голяма степен и на професионалното управление на БФГ, начело с другата българска легенда в този спорт, г-жа Светла Оцетова, решихме да продължим нашето партньорство и през следващата година.” Това заяви главният изпълнителен директор на ОББ Стилиян Вътев
Световният шампион в скифа при юношите, Александър Александров от първенството в Линц (Австрия), бе премиран с 2 000 лева. По 2 000 лева са премиите и на бронзовите медалисти на двойка скул, лека категория, от младежкото световно първенство в Бранденбург (Германия), Васил Витанов и Златко Караиванов. С по 1000 лева бяха наградени и техните треньори.
ОББ ще продължи да подпомага дейността на най-успешната българска спортна федерация, като едновременно с това ще определи и премии за призови места в стартовете от календара за 2009 година – Световна купа, Световно и Европейско първенство, национални първенства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във