Банкеръ Daily

Новини

ОББ И БФГ ИЗБИРАТ ИМЕНА ЗА ЛОДКИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИМПИЙЦИ

Специално разрешение на Международния олимпийски комитет (МОК) дава възможност лодките на Румяна Нейкова и на братята Иво и Мартин Янакиеви, да носят избрани от състезателите имена, стана ясно от съобщение до медиите. Българската федерация по гребане (БФГ) и генералният спонсор на федерацията ТБ Обединена българска банка (ОББ) дават възможност на всички български граждани, да се включат със свои предложения в уебсайта на ОББ. Предложения се очакват до 25 юли през Интернет.
Няма друг олимпийски спорт, който да се ползва с подобна привилегия. Основанието за това изключение е в древното поверие, че името върху лодката носи късмет на мореплавателите. Изискването на МОК е имената на лодките да не съдържат комерсиално, маркетингово или рекламно послание или политическа, расова или религиозна пропаганда.
Събраните през този период имена, ще бъдат предоставени на Румяна Нейкова и Иво и Мартин Янакиеви за избор, като имената ще станат официални наименования на техните лодки. Двамата участници, предложили предпочетените от състезателите имена, ще получат от ОББ ваучери на стойност 500 лв. за покупки на спортни стоки във верига магазини Sport Depot.

Facebook logo
Бъдете с нас и във