Банкеръ Daily

Новини

Обама е Личността на годината на списание Тайм

Президентът на САЩ Барак Обама е Личността на годината на списание Тайм, съобщават световните агенции.


Авторитетното издание похвали Обама за това, че е открил и създал ново мнозинство, че е превърнал слабостта във възможност и че се е стремял, в условия на големи беди, да създаде един по-съвършен съюз (САЩ). По същество той е едновременно печелившият и създателят на една своего рода нова Америка - нова демографски, нова в културно отношение Америка, на която той сега е символ, отбеляза редакторът на Тайм Рик Стенгъл.


Обама получи престижното отличие за втори път след 2008 г., когато бе избран за първия чернокож президент в историята на САЩ. Списание Тайм присъжда наградата Личност на годината на хора или събития, които са повлияли най-много на културата или са имали най-силно присъствие в новините.


Тайм (Time / TIME) е седмично новинарско списание, подобно на Нюзуик и U.S. News amp; World Report, издавано в Ню Йорк (САЩ). Първият му брой е публикуван на 3 март 1923 година.


Европейското издание (Time Europe, по-рано известно като Time Atlantic) се публикува в Лондон. В него има публикации и за Близкия Изток, Африка и (от 2003) за Латинска Америка.


Азиатското издание (Time Asia) се публикува в Хонконг, а канадското (Time Canada) - в Торонто.

Facebook logo
Бъдете с нас и във