Банкеръ Daily

Новини

НЗОК публикува списък с аптеките, които отпускат медикаменти за редки заболявания

НЗОК публикува списък с аптеките, които отпускат медикаменти за редки заболявания, за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти и за поддържаща хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания. Във връзка с новата процедура за получаване на лекарства за редки заболявания, за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти и за поддържащата хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания, НЗОК публикува списък с аптеките, които отпускат медикаменти за изброените заболявания.
Списъкът на аптеките е публикуван в интернет страницата на НЗОК (www.nhif.bg), рубрика „За пациента”, линк „Изписване на лекарства и ред за получаването им”.
В него е посочено населеното място, в което се намира аптеката, точният й адрес и телефон за връзка, както и заболяванията, за които тя осигурява лекарства.
От общо 2024 аптеки, които работят с НЗОК, 809 са заявили готовност да отпускат лекарствени продукти за поддържащата хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания. 654 аптеки ще предоставят лекарства за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти, а 651 ще осигуряват медикаменти за лечение на редки заболявания.
Аптеките, които към момента не отпускат лекарства за тези заболявания, във всеки един могат да подпишат анекс с НЗОК и да започнат да ги осигуряват на пациентите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във