Банкеръ Daily

Новини

Новото поколение телевизори с възможности за възпроизвеждане на 3D изображения вече на българския пазар

Новото поколение телевизори с възможности за възпроизвеждане на 3D изображения пуска на пазара „Технополис”.
Веригата вече разполага с първите 50-инчови плазмени екрани TX-P50VT20 от серията VT20 на Panasonic, който ще се предлагат с два броя 3D активни очила. Заедно с плазмите, ще се предлага и новото поколение 3D Blu-ray плейъри.
В хипермаркетите на веригата в София, Варна и Пловдив са поставени първите демонстрационни стендове, които ще покажат възможностите на високотехнологичната разработка.
Цената на 50-инчовия 3D-телевизор ще е 4999 лв., а на 3D Blu-ray прейъра съответно 1099 лева.
Новото поколение техника излиза на пазара в навечерието на първото за Европа 3D излъчване, с което по специален 3D канал зрители от 58 страни на континента ще могат да наблюдават „на живо” тенис турнира Ролан Гарос. Спортното мега-събитие ще се проведе от 23 май до 6 юни ще е първото масово излъчване в 3D формат. Турнирът е избран за европейския старт на новата технология заради многобройната си аудитория.
Новите 3D телевизори излъчват и по традиционния телевизионен способ, но с много по-голямо качество на изображението и резолюция. Те са изцяло пригодени за цифровия телевизионен формат, който се очаква да бъде въведен в България до 2012 г.
Новите бързи 3D екрани могат да изменят образа на 60 кадъра в секунда за всяко око, след което мозъкът ги комбинира и възприема като 3D. Предимството на плазмения екран е бърза реакция (0,001ms) и 600 Hz sub-field drive, които поддържат пълната резолюция при подвижни изображения, за ясна и детайлна картина при 3D изображения.
Всеки Full HD 3D Plasma модел включва и нови опции, като VIERA CAST, която предлага на потребителите достъп до различни онлайн съдържания и контрол на различни аудио и видео продукти само се едно дистанционно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във