Банкеръ Daily

Новини

Новите участници се включват в Международния проект на ГПЧЕ Ромен Ролан - Стара Загора

В 15 ч. днес (12 октомври) в Зала 2, Община Стара Загора заместник-кметът Мария Динева ще посрещне новите участници в Международен проект на ГПЧЕ Ромен Ролан, съобщиха от общината.
Проектът Новото бъдеще на малката Река е за река Бедечка – единствената река на Стара Загора и за нейното крайречно пространство в парк Загорка.
Проектът се реализира от Ученическия екологичен клуб Приятели на водата при ГПЧЕ Ромен Ролан с ръководител Райна Джогова - преподавател по география в гимназията. Разработен е през лятото на 2009 г. и представен на международна младежка среща – ІХ Европейски младежки воден парламент в Нижний Новгород (Русия). От ноември миналата година получава и подкрепата на Община Стара Загора за реализацията си. Младежите координират своите действия в тясна връзка със заместник-кмета на Община Стара Загора Мария Динева.
Реализацията на проекта привлича интереса и на европейски партньори: международни екологични организации (от Франция, Холандия , Русия, Канада) и студентите и преподавателите от училището LEGTA в Оберне, Франция.
От 12 октомври новите участници по осъществяването на дейностите в парк Загорка са студентите и преподавателите от училището LEGTA в Оберне (Франция). За тях това ще е екологичен стаж и те безвъзмездно ще осъществят практически дейности, с които ще помогнат за подобряване на инфраструктурата (обезопасяване на метален мост и изграждане на малка чешмичка) и подобряването на екологичното равновесие на реката и крайречното пространство на река Бедечка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във