Банкеръ Daily

Новини

Новите членовете на Изпълнителния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ясни в сряда

Новите членовете на Изпълнителния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще бъдат утвърдени в сряда на заседание на Министерският съвет. Това съобщи по време на петъчния парламентарен контрол премиерът Бойко Борисов в отговор на питане от депутата Румен Петков от Коалиция за България за липсата управителен и контролен орган на агенцията. Разглеждат се различни кандидатури и в най-кратки срокове тези органи ще бъдат назначени, уточни министър-председателят.
След сливането на агенциите за приватизация и за следприватизационен контрол в обща така и не бе избрано управително тяло. Според Петков по този начин се блокирала работата на новото мега ведомството.
Според премиера нищо нередно не се е случило със забавянето на избора на новото ръководство. Той припомни, че според промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол старите екипи на двете агенции продължават да работят до избора на новите органи. Според Борисов закъснението при номинациите дава допълнителна възможност на старите екипи да докажат своите професионални качества, което ще бъде взето предвид и при назначаването на новите членове.
Премиерът не скри учудването си от факта, че предишните управляващи, в лицето на БСП, сами искат скорошна смяна на собствените си кадри, ангажирани с приватизацията и следприватизационния контрол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във