Банкеръ Daily

Новини

Новият виртуален облик на Комисията по финансов надзор

ИНТЕРНЕТ-потребителите вече могат да се потопят в обновения сайт на Комисията по финансов надзор www.fsc.bg и да се възползват от възможностите на новата информационна система, разработена от ТехноЛогика ЕООД.
Според Румен Николов, директор Информациони технологии и регистри в комисията, новата система предлага множество допълнителни възможности и не е затворена система. ТехноЛогика ЕООД е предоставила лесен за използване от специалистите на комисията редактор на метаданни, чрез който те ще могат да поддържат системата актуална спрямо измененията в нормативната уредба. Това удължава живота на системата и гарантира инвестициите в нея.
Новото е, че промените в законодателството ще се актуализират веднага, предвиден е достъп до документи (устави, финансови отчети и други) в електронен вид, исторически справки (промени в собствеността), участието на физически или юридически лица в състава на произволно дружество, възможност за подаване на документи и уведомление до комисията по електронен път посредством електронен подпис.
ТехноЛогика ЕООД е фирма с голям опит в областта на информационните технологии. Нейни разработки са Регистърът за особените залози, Кредитният регистър в БНБ и регистрите на Изпълнителната агенция по лекарствата. Анонсираният наскоро от Агенцията по заетостта достъп по ИНТЕРНЕТ до нейните регистри също е дело на фирмата. ТехноЛогика ЕООД е изработила среда за генериране на регистри, които са ефективни, бързодостъпни по ИНТЕРНЕТ и това дава възможност на фирмата да се справя бързо и гъвкаво с потребностите на различни свои клиенти. Така от 3 до 10 пъти се съкращава времето и няколко пъти се свива бюджетът за разработката на един такъв регистър.
ИНТЕРНЕТ-страницата на комисията работи с финансовата подкрепа на USAID чрез проекта Пазар на труда.
Мая Минкова

Facebook logo
Бъдете с нас и във