Банкеръ Daily

Новини

НОВИ ПРАВИЛА ЗА ПАРКИРАНЕ ВЪВЕДОХА В ПОМОРИЕ

Нови правила за подобряване на реда при паркиране на територията на Поморие, въведе общинската комисия по безопасност на движението, съобщиха от пресцентъра на кмета.
Спорен приетия норматив пред жилищни кооперации не се разрешават платени паркоместа, както и на двупосочни улици по-тесни от 5,5 м. Забранява се самоволното разчертаване и обозначаване на „неприкосновено” паркомясто пред домовете, както и монтирането на метални скоби и други препятствия на пътното платно и тротоарите.
На граждани,които са разчертали паркомясто или поставили невярна табела за платено паркоместо ще бъдат съставяни актове за установяване на административни нарушения, съгласно Наредба №2 на ОбС-Поморие. В срок до 10.07.2009 г., гражданите от кв.Свобода да демонтират колчетата и синджирите, които ползват, като заграбват общинска собственост без правно основание. След този срок всички тези съоръжения ще бъдат демонтирани принудително, а разходите на тези дейности ще бъдат за сметка на нарушителите. Забранява се и преотстъпване на платени паркоместа, както и преотдаването им на туристи срещу заплащане

Facebook logo
Бъдете с нас и във