Банкеръ Daily

Новини

Нови компютри радват чиновниците в строителното министерство

По всичко личи, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е решено бързо да влезе в крак с новите технологии. Броени дни след като обяви обществена поръчка за изграждането на свое електронно управление, сега се впусна и в закупуването на ИТ оборудване. За новите компютри и необходимия за тях софтуер ведомството на Лиляна Павлова е готово да плати малко над 573 хил. лева. Самия търг е разделен в четири обособени позиции. За доставката на хардуер и системен софтуер изпълнителят ще вземе 450 хил. лева. За закупуването на специализирано компютърно оборудване за двете дирекции Гражданска регистрация и административно обслужване (ГРАО) и Управление на териториалното сътрудничество (УТС) са предвидени съответно по 80 хил. лева и 38 500 лева. Дирекция Концесии пък ще се сдобие с цветен мрежови принтер срещу сумата от пет хил. лева.


За да бъдат допуснати в надпреварата, кандидатите трябва да представят общ оборот през последните три години в размер съответно на 800 хил. лева за първата позиция, 130 хил. за втората, 65 хил. и 10 хил. за трета и четвърта. Изпълнителят трябва да има зад гърба си и най-малко два договора с подобен предмет през същия период, да представи сертификат за качество ISO 9001 и да е оторизиран представител на производителя на съответната техника за България.


Новите компютри и оборудване трябва да бъдат доставени до месец след подписването на договора. Оферти могат да се подават до 25 октомври, а отварянето им е насрочено за следващия ден. Според условията ще спечели фирмата, предложила най-ниска цена за изпълнение, тъй като този показател носи 60 точки от комплексната оценка. Останалите 40 са за техническото предложение.


Впрочем това е поредната поръчка на МРРБ за закупуването на ново оборудване за чиновниците си. Само за последните две години за доставката на компютри и внедряване на нови информационни технологии ведомството е похарчило 788 хил. лева. В края на 2010-а например е сключен договор със Стемо на стойност 138 хил. лв. - за 59 персонални компютри, 38 лаптопа, 14 лазерни принтера, девет мултифункционални устройства, четири скенера, 20 монитора и три мултимедийни проектори. Година по-късно служителите на Лиляна Павлова са похарчили около 650 хил. лв. за информационни технологии, като този път договорът е с Лирекс БГ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във