Банкеръ Daily

Новини

НОВИ ДВА ЦЕНТЪРА ЗА ДЕЦАТА В МОГИЛИНО

Меморандум за сътрудничество в подкрепа на децата в дома в Могилино подписаха днес Агенцията за социално подпомагане, УНИЦЕФ и община Русе. На базата на споразумението ще бъдат модернизирани и оборудвани съществуващи сгради, като по този начин ще бъдат създадени два нови центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в община Русе.
Ангажимент на АСП е предоставянето на експертна помощ при разработването на методика за центровете и на разработването на финансовите стандарти за предоставянето на социалната услуга, организацията на преместването на децата в Могилино и бъдещият мониторинг на предоставената услуга.
Този тип услуга е преценен като подходящ за тях - центърът за настаняване от семеен тип е алтернативна социална услуга в общността, в която малка група деца живеят в среда близка до домашната - живеят в „малка къща, ходят на училище, имат съседи, играят и се срещат с приятели в квартала. Центърът има за цел да даде възможност на децата за по-добро бъдеще, като им предоставя индивидуална грижа и внимание.
От дома в Могилино вече са изведени 21 деца и младежи.
Първият Меморандум за сътрудничество в подкрепа на децата от Могилино бе подписан на 4 юни с община Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във