Банкеръ Daily

Новини

НОВА ВЪЛНА ОТ УВОЛНЕНИЯ В МВР

Нова вълна от уволнение в МВР заради злоупотреби със служебно положение отнесе шеф на РПУ, граничен полицай, трима автоконтрольори и пожарникар.
Главен инспектор, началник на РПУ-Шумен към ОДП-Шумен, е уволнен дисциплинарно за това, че е прекратил неправомерно 11 административно-наказателни преписки за управление на МПС без валидна застраховка “Гражданска отговорност”. Неоснователно е прекратил 10 преписки за извършени нарушения на ЗДвП само на основание на постъпили възражения от нарушителите, без да е извършена проверка на спорните обстоятелства. Отдал е неправомерни нареждания на подчинените му служители за прекратяване съставянето на 3 акта за установяване на административни нарушения за извършени от граждани нарушения на ЗДвП и в последствие е утвърдил на актосъставителите докладни записки с невярно съдържание за причината, поради която актовете са останали недописани и е прекратил преписките, без да са му дадени такива правомощия. Полицай от ГКПП-Калотина, оператор на панорамното видеонаблюдение, е засечен два пъти в нарушение на служебните си задължения. Вместо да подаде сигнали за излизащи и влизащи пешеходци, които пазаруват в безмитните магазини и пренасят през границата обемисти сакове с цигари, каквито записи са регистрирани с видеокамерите, той бил засечен на две нощни дежурства да напуска многократно работното си място и сам да посещава складовете на безмитните магазини, от които купувал и пренасял във вътрешността на страната значителни количества цигари.
Застрахователна измама е причина за дисциплинарното уволнение на автоконтрольор от РПУ-Казанлък. През ноември м.г. той издал протокол за ПТП при липса на данни за извършено предварително разследване, както и за реално наличие на ПТП. Вследствие на издадения протокол застрахователна компания “Булстрад” е изплатила на фирмата, собственик на автомобила, щета от близо 1 400 лева. През август м.г. патрул от група “Престъпления по пътищата” към ОДП-Кюстендил при дежурство на главен път Е-79 е установил нарушение на ЗДвП - неправилно изпреварване. Двамата полицаи взели самостоятелно решение и не съставили акт на нарушителя. Деянието на полицаите е тежко нарушение на служебната дисциплина. Пожарникар от Пещера е уволнен заради шофиране в нетрезво състояние на личния си автомобил. При рутинна проверка с дрегер е установено 0.56 промила алкохол и му е назначена кръвна проба, за която пожарникарят не се явил в медицинското заведение. Информацията е на пресцентъра на МВР

Facebook logo
Бъдете с нас и във