Банкеръ Daily

Новини

НОВ ЗАВОД ЗА 70 МЛН. ЛЕВА ЗАПОЧВА ПРОИЗВОДСТВО В РАЗЛОГ

Техноууд (Тechnowood), новият производител и доставчик на широка гама продукти от иглолистна и широколистна дървесина за строителството, е член на фамилията на най-големия строителен холдинг в България - Балканстрой ЕАД.
Първото представяне на Technowood се проведе на Международния технически панаир в Пловдив. Търговският директор Светозар Маджов представи ръководния екип, продуктовото портфолио и планираната търговската политика на компанията. Сред присъстващите бяха изпълнителните директори на Балканстрой ЕАД Николай Калоянов, Костадин Калоянов, Йордан Каназирев, както и дистрибутори, архитекти и строителни предприемачи от цялата страна.
Technowood разполага с една от най-големите и съвременно оборудвани производствени бази в бранша на Балканите. Заводът се намира в Разлог и е разположен на 10 хил. кв. м площ. Технологичните линии са произведени от лидера в производството на машини и съоръжения за дървопреработващата промишленост Weinig Concept.
В производствената база на Technowood са инвестирани над 70 млн. лева за цялостно оборудване, набиране и обучение на персонал, техническо проектиране и проектиране на сгради, терен и др. В завода вече работят над 200 човека, а до края на 2009 г. се предвижда екипът на компанията да достигне 450 човека. Продуктовото портфолио на Technowood включва кофражни греди (трегери) и многослойни греди за конструкции, трислойни кофражни платна, масивни и интериорни врати, дървена дограма със стъклопакет, биопелети за отопление, както и широка гама продукти от дървесина.
Амбицията на завода e до средата на 2009 г. да достигне 20-25% от съвкупния пазарен дял на платна и греди и до 20% от пазара на интериорни врати и дограма. Компанията има капацитет да преработва над 50 хил. куб. м трупи годишно до крайна продукция при напълно безотпадна технология.
Като български производител Technowood има сравнително по-ниски производствени разходи, което позволява компанията да сe ориентира към по-нисък ценови сегмент от утвърдените западни производители, без да се прави компромис с качеството на продуктите.
Technowood извършва продажби на едро и предлага продуктите си в търговската мрежа основно чрез дистрибутори и партньорски организации. Негови клиенти са строителни фирми и частни предприемачи в големи и средни строителни проекти, мебелни магазини, както и индивидуални потребители в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във