Банкеръ Daily

Новини

Нов скенер ще има в МБАЛ Св. Анна - Варна

На 16 август (четвъртък) премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие нов скенер в МБАЛ Св. Анна в град Варна.


Компютърният томограф е закупен благодарение на финансова субсидия от Министерството на здравеопазването в размер на 1.2 млн. лева. Апаратът е ново поколение, с възможност за много по-бърза и точна диагностика, което допринася за по-ранното откриване и по-ефективното лечение на редица заболявания. Притежава възможност за виртуална ендоскопия, диагностика на туморни формации на белия дроб, програма за елиминиране на костни и мастни структури при диагностика на туморни процеси и други.


Със заповед на Министърът на здравеопазването от август 2000 г. болницата е регистрирана като акционерно дружество и приема названието Многопрофилна болница за активно лечение Света Анна-Варна АД с 51% държавно участие. Останалите акционери са общините от Варненска област, чието население приоритетно се лекува в болницата.


Болницата разполага с модерна апаратура, която дава възможност диагностицирането да се извършва в рамките на десет минути. Тук безотказно се обслужват всички, които се нуждаят от спешна помощ. Специализирана е в хирургичното лечение. През активния летен сезон практически обслужва населението на цялата страна, както и чужденци, избрали България за курортна дестинация. Болницата разполага с около 500 легла и годишно през нея преминават между 22 и 23 хил. пациенти. За тяхното здраве се грижат 240 лекари и 450 медицински сестри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във