Банкеръ Daily

Новини

Нов сайт представя обективно възможностите за разтоварване на нефт в бургаския залив при проекта Бургас – Александруполис

Българският клон на Транс-Бoлкан Пайплайн (ТБП) - проектната компания, която ще изгради проекта Бургас – Александруполис, стартира от днес (20.05.2010) информационна кампания, целяща да предостави повече реална информация относно начините за разтоварване на нефт в и извън Бургаският залив.
За целта от компанията създадоха сайта www.istinataZAproekta.bg, на който акцент е даден върху възможностите за разтоварване на буй и в пристанище и екологичните последствия от тях. Вариантите са представени чрез компютърни анимации, изготвени с помощта на инженеринговия консултант на ТБП - немската проектна компания ILF. Тези анимации са изключително лесни за ползване и предоставят на хората в Бургас възможност да се запознаят с факти за проекта, без да са им необходими познания по инженеринг и енергетика.
Като част от кампанията в Бургас ще бъдат раздавани и печатни материали относно безопасността при изграждане на проекта Бургас – Александруполис и влиянието му върху екологията в региона. Придържайки се към принципите си за прозрачност, ТБП клон България е поставила и кутии за въпроси и допълнителни информационни материали във всяка една от общините, през които ще минава тръбопроводът – Бургас, Камено, Средец, Болярово, Елхово, Тополовград и Свиленград.

За потребителите на социалните мрежи ТБП клон България създаде и акаунт с информация и във Facebook наречен istinataZAproekta.bg.

Facebook logo
Бъдете с нас и във