Банкеръ Daily

Новини

Нов прием на проекти на млади фермери

Областните дирекции на Държавен фонд Земеделие ще приемат заявления по мярка 112 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) от 20 август до 11 септември. Общият финансов ресурс за периода е 40 млн. евро. Средствата бяха пренасочени допълнително към бюджета на мярката със седма нотификация на ПРСР поради големия интерес от страна на земеделските производители.


Новост при кандидатстването тази година е изискването стопанствата на кандидатите да имат четири, а не две икономически единици. Въвежда се и условие фермерите да докажат право за ползване на земята на цялото стопанство с документ за собственост, аренда или наем. Кандидатите трябва да изготвят бизнес план за пет години. Приоритет ще имат: проекти за дейности, които се осъществяват изцяло в сектор Животновъдство, както и такива на млади фермери, чиито стопанства са в процес на преход към биологично производство, или са преминали към биологично производство.


С предимството ще се приемат проекти от областите Благоевград, Варна, Габрово, Кърджали, Ловеч, Разград, Силистра, Смолян, София и Перник.


Последният прием по мярката е приключил през 2009 година. До момента ДФ bdquo;Земеделиеrdquo; е сключил 4 045 договора за подпомагане на млади фермери с обща стойност на субсидиите 196 151 914 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във