Банкеръ Weekly

Новини

Нов информационен център Европа Директно в Русе

Нов офис на информационния център Европа Директно отвори врати в Русе, съобщиха от местната администрация. Той е първият от третото поколение центрове от мрежата Европа Директно, който се открива в България. Официални гости на събитието бяха областният управител Стефко Бурджиев, председателят на Общински съвет - Русе засл.проф. Васил Пенчев и Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.


В обръщението си към присъстващите директорът на Фондация Европейски институт (приемна структура на Европа Директно - Русе за периода 2013-2017 г.) Любов Панайотова заяви, че градът не случайно е избран за първия в страната, в който да бъде открит нов офис, тъй като винаги е бил вратата на България към Европа.


Професор Пенчев заяви, че центровете Европа Директно са институция, която е доказала своята полезност чрез пълната информация, която предоставят на гражданите относно работата на европейските институции. Според кмета Пламен Стоилов пък Европа Директно ще остане важен щрих в европейския и културен профил на Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във