Банкеръ Daily

Новини

НОВ ХИПЕРМАРКЕТ ВЛИЗА В БЪЛГАРИЯ

Orchid Developments Group официално оповести подписването на дългосрочен договор между Grand Mall и Carrefour, най-голямата верига за бързооборотни стоки в Европа и втора по големина в света.
Решението на Carrefour да стане част от Grand Mall във Варна не е случайно и представлява значимо събитие както за инвеститорите, така и за града, където до момента работят предимно български вериги. Хипермаркетът ще бъде разположен на подземния етаж на площ от 9300 кв. м, което го превръща в най-големия наемател в мола.
Договорът на Grand Mall с Carrefour е за период от 30 години. Споразумението ще влезе в сила в момента, в който приключат довършителните работи по проекта.
Grand Mall е най-големият комплекс от смесен тип във Варна и един от най-големите в България. През юни проектът получи сертификат за I клас инвеститор от Българската агенция за инвестиции заради вложението от над 100 млн. евро.
Търговските площи, с които молът разполага, са над 45 хил. кв. м. От Orchid Developments Group обясниха, че интересът от страна на наемателите постоянно расте. Повече от 1/3 от отдаваемите площи в мола вече са заети след сключени договори с четири големи компании, което дава на Grand Mall една невероятно силна стартова позиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във